Grillsås på rostad paprika, chili och fetaost

Tillbehör, Vegetariskt / Chili, Fetaost, Grillsås, Kall sås, Rostad paprika, Sås, Tillbehör / Permalink / 0
Ikväll passade vi på att grilla när det var en så fin kväll. Maken och sonen grillade kött, medan jag grillade halloumiburgare. Mums. Till detta gjorde vi ugnsrostade rödbetor och potatis, och så gjorde jag en egenkomponerad sås på rostade paprikor och rostad chili, fetaost, vitlök och lite creme fraiche. Så otroligt god! Testa till grillat och till ugnsrostade grönsaker. Mmmm! Längtar till morgondagens matlåda.
4-6 portioner
3 röda spetspaprikor
1 röd chili
rapsolja
1 vitlöksklyfta
1 paket fetaost
½ dl creme fraiche (jag tog Oatlys iMat fraiche)
salt och peppar
 
Skölj paprikorna, dela dem och ta bort kärnor och hinnor. Lägg dem med skalet uppåt på ett bakplåtspapper på en plåt. Gnid in skalet med lite rapsolja. Gör samma med chilin. Sätt ugnen på grillfunktion eller hög värme (ca 250-275 grader). Sätt in plåten högt upp i ugnen och rosta paprikorna och chilin tills skalet börjar bubbla och få färg (ca 10 minuter - håll koll så de inte blir jättebrända!). Ta ut och låt svalna lite innan du drar bort skalen. Lägg paprikorna och chilin i en mixer tillsammans med fetaost, fraiche, vitlöksklyftan och salt och peppar. Mixa ihop och smaka av med ev mer salt och peppar. Supergod till ugnsrostade grönsaker, potatisklyftor och grillad halloumi eller quornfilé t ex.
Till top