Veckans lördagsgodis: dadelbollar med lakrits och hallon
Baka liten kaka,
Glutenfritt,
Godis,
Vegetariskt
/
Dadelbollar,
Hallon,
Lakrits,
Lördagsgodis,
Nyttigt
/
Permalink /
0
Lördag! Saturyay! Då är det dags för lite lördagsgodis, håller ni inte med om det? Här är ett recept på supergoda dadelbollar med smak av lakrits och hallon. Så galet goda med sötman från dadlarna, lakritssmaken som seglar in i munnen och så den lätta syrligheten från hallonpulvret... Dregglar bara jag tänker på hur goda de är. Hallonpulvret suger gärna in i bollarna efter ett tag, så den rosa färgen mattas av lite men vad gör det. De är lika goda för det. Lova mig att ni testar dem?





Dadelbollar med lakrits och hallon 12-15 bollar
1,5 dl cashewnötter
50 g mörk choklad av bra kvalitet
8 färska, urkärnade dadlar
1 tsk kokosolja
1 msk coconut spread
1 krm vaniljpulver
1 msk lakritspulver
Hallonpulver att rulla bollarna i
Mixa nötterna. Smält chokladen i vattenbad eller försiktigt i mikron (akta så det inte bränns!) tillsammans med kokosoljan. Häll chokladen över nötmixen och sätt till resten av ingredienserna förutom hallonpulvret. Mixa ihop ordentligt. Smeten blir ganska kladdig så det är bra att ha blöta händer när du rullar bollarna. Rulla dem i hallonpulvret på en tallrik och ställ sedan att kyla minst en timme. Njuuuuuut!
