Supergoda rödbetsbiffar/rödbetsburgare
Glutenfritt,
Lunch,
Middag,
Vegetariskt
/
Glutenfritt,
Hälsosamt,
Rödbetor,
Rödbetsbiffar,
Rödbetsburgare
/
Permalink /
0
Åh vilken god middag vi åt igår! Vi har en kompis här på besök, därför orkade jag inte skriva klart inlägget igår och posta det så det kommer idag i stället.
Det är så gott med hemgjorda rödbetsbiffar, och det finns nog lika många recept på dem som det finns kockar. Det här är mitt recept som jag snickrat ihop. Tycker det blir himla gott. Dock är jag ingen älskare av chèvre, så jag ersätter den med någon annan god ost som Västerbottenost, Gruyère eller lagrad Manchego.
Sonen åt grillade hamburgare igår, så vi tänkte göra "burgare" av detta till oss, men eftersom smeten är så pass lös så gick den inte att grilla. Jag stekte dem istället, så vill man grilla dessa behöver man försteka dem i stekpanna och sedan grilla på dem lite snabbt för att få grillyta.



Rödbetsbiffar ca 10 st mindre eller 8 större
500 g rödbetor
1 stor lök
1 vitlöksklyfta
400 g blandade bönor
2 ägg
½ dl potatismjöl
1 dl havremjöl (är du känslig för gluten: håll koll då en del havremjöl kan innehålla spår av gluten!)
salt och peppar
Västerbottenost, chèvre eller någon annan ost som du gillar
Skala och riv rödbetorna. Låt bönorna rinna av och mixa dem. Hacka löken och vitlöken. Blanda ihop allt i en bunke och låt smeten svälla en stund. Ha ev i lite mer potatismjöl om smeten är alltför lös. Stek små biffar i smör på medelvärme ca 5 min på varje sida. Vänd flera gånger. Lägg på en skiva västerbottenost (eller någon annan god ost) och låt den smälta (alternativt ha en god ostcrème till eller varför inte smula ner lite fetaost i smeten).
Servera med klyftpotatis, picklad rödlök och guacamole, fetaostcrème eller chèvrecrème.
Fritt från: gluten (håll koll på mjölet - en del mjöler kan innehålla spår av gluten), raffinerat socker, soja.