Veckans fredagsmys - rostade pecannötter med lönnsirap och havssalt

Glutenfritt, Godis, Vegetariskt / Fredagsmys, Lönnsirap, Nyttigt godis, Pecannötter, Rostade / Permalink / 1
När vi bodde i Spanien så fanns det ett "godis" som jag bara tokälskade. Det var söt-salta pecannötter. Den påsen brukade försvinna i ett nafs och min familj hann sällan smaka mer än en nöt var, resten försvann in i mitt gap. De här nötterna är så goda att bara äta som de är, men de går också att grovhacka och strö över en glass, en fruktsallad eller någon annan god efterrätt. Det bästa är att det är så enkelt att göra när man är sugen på något gott. 
 
Ta pecannötterna i en skål och ringla över lite lönnsirap. Blanda om så nötterna är täckta av sirapen. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper i en form och ställ in i ugn, 200 grader i ca 10 minuter. Se upp så de inte bränns! Ta ut och strö lite havssalt över och låt sedan svalna. Plättlätt och barnsligt gott.
#1 - - Milla :

Det lät gott! :) / Milla

Svar: Ja, testa gärna! :)
Nina W

Till top