Snabbgjord lunch med sustainable-tänk

Lunch, Middag, Sustainable, Vegetariskt / Lunch, Middag, Snabbgjort, Sustainable, Vegetariskt / Permalink / 0

Alla vet vi ju hur det är när man kommer hem från jobbet och är vrålhungrig och inte orkar stå och laga en mustig gryta eller stå och rulla köttbullar eller falafels. Det ska gå snabbt. Eller barnen är hungriga efter skolan, eller det är sommarlov/semester och man bara inte orkar stå och laga mat i värmen. Det bästa är om man har något snabbt i frysen, som t ex grönsaksbullar, morotsbiffar, sojakorv eller liknande som kan snabbtinas i micro och stekas upp på medelvärme ett par minuter. Till det: inventera ditt skafferi och din frys och kyl! Kolla om du har några grönsaker som börjar se lite ledsna ut. Perfekt! Bara att använda dem.

Till den här lunchtallriken använde jag mig av färdiga grönsaksbullar som tinades och stektes. I skafferiet hittade jag en påse med lite överbliven ärtpasta som jag slängde ner i en gryta tillsammans med sojabönor och haricot verts. Medan det kokade hackade jag ett par halvvissna sockerärtor, en ledsen selleristjälk och en ännu ledsnare salladslök som alla låg bortglömda i kylen. När pastan och grönsakerna kokat klart hällde jag av vattnet i ett durkslag och lät det rinna av medan jag värmde lite olivolja i kastrullen. I oljan lade jag sedan mitt grönsakshack och lät det fräsa ytterst lite innan jag slängde ner de avrunna grönsakerna och pastan. Rör om alltihop och krydda med Herbamare, svartpeppar och vitlök. Jag hade även på en skvätt vitvinsvinäger så det blev som en ljummen sallad. En halv avokado slank med också.

Det här är jättebra att kunna göra hemma när du har bråttom. Koka lite valfri pasta med lite grönsaker från frysen. Hacka i några halvvissna grönsaker och fräs på. Rör ihop, krydda och servera med valfritt tillbehör. Det är dessutom bra då man slipper kasta grönsaker som är tråkiga och mjuka så man kan minska matsvinnet.

 
Hoppas ni har en bra dag!
Till top