Rosenbönor - en ny bekantskap!

Lunch, Middag, Tillbehör / Rosenböna / Permalink / 0
Idag åkte vi en sväng till Säby Gård här på Ingarö och handlade lite godsaker i form av grönsaker, och så handlade vi lite grejor på loppisen där. Där hittade jag något som hette rosenböna, som ser ut som en skärböna ungefär, men med rosalila bönor. Ett recept följde med också, vilket var bra eftersom rosenbönor inte ska ätas råa då de kan orsaka kräkningar och diarréer.
Visst är de fina?!
Jag skar bönorna på snedden i ca ½ cm breda bitar. Dra bort strängen först.
Koka dem sedan i saltat vatten i ca 4-5 minuter. Häll av vattnet och spola bönorna i kallt vatten.
Hacka lite gul lök och en vitlöksklyfta och fräs lätt i lite rapsolja. Lägg sedan ner bönorna och fräs några minuter tills bönorna blir mjuka men ändå behåller krispigheten. Krydda med örtsalt och svartpeppar.
Suuuuuupergott tillbehör till mat. Receptkreatören Åsa på Säby gård tipsar om att ha dessa bönor till pasta. Det låter jättegott!
Till top