Len och krämig chiagröt

Frukost, Mellanmål / Chiagröt, Chiapudding / Permalink / 0

Visst är det underbart med sommar?! Jag är så otroligt tacksam för att jag har möjligheten att vara ledig på sommaren i hela 7,5 veckor. Trots att det känns så oändligt långt när jag går på semester i mitten av juni, så säger det bara swosh så är det augusti och dags att börja jobba igen. Jag har en vecka kvar (börjar nästa onsdag), men jag tycker det är helt okej. Jag gillar mitt jobb så det känns bara kul att komma tillbaka igen.

Men nog om det. Nu ska vi tala om chiagröt. Hur gott?! För att få den sådär riktigt len och krämig så tar jag extra krämig kokosmjölk från Santa Maria (ej sponsrad!). Jag har gjort chiagröt/chiapudding tidigare på havremjölk, hasselnötsmjölk, mandelmjölk och sojamjölk, men de blir inte lika krämiga och goda som med kokosmjölk. Chiagröt är ju perfekt att förbereda kvällen innan och sedan äta till frukost, eller så gör man i ordning den i en burk med skruvlock och tar med till jobbet för att äta framåt eftermiddagen när blodsockret börjar sjunka.

Nu såhär på sommaren passar det ju alldeles utmärkt att addera färska bär. Blåbären t ex gick jag rakt ut i vår lilla skog på tomten och hämtade. Färskare än så går det inte att få. För mig räckte detta gott och väl, men är man extra hungrig så kan man strössla lite nötter och/eller frön ovanpå som ger en bättre mättnad.

 
Len och krämig chiagröt 1 port.
2 dl krämig kokosmjölk (eller annan valfri mjölk)
2 msk chiafrön
½ tsk vaniljpulver
 
Rör ihop allt och låt stå 15 minuter att svälla. Rör om igen ordentligt och ställ i kyl i minst en timme. Helst över natten. Rör om igen och lägg till en drös färska bär efter tycke och smak.
 
Njut!
Till top