Grillad halloumiburgare med portabello, hummus och avokadoröra
Glutenfritt,
Huset i skärgården,
Lunch,
Middag
/
Avokado,
Glutenfritt,
Halloumi,
Halloumiburgare,
Portabello
/
Permalink /
0
Men hallå!? Hur gott var inte det här då?! Eftersom det var så fint väder så passade vi på att grilla, något vi gör ofta under sommarhalvåret. Maken och sonen åt färsk korv idag, medan jag grillade halloumiburgare och portabellosvamp. Till den gjorde jag en snabb avokadoröra på avokado, färsk koriander, lime, mango, salt och peppar. Bara hacka och blanda ihop. Mums! Jag gjorde också picklad rödlök och så hade jag köpt en hummus med tomat och paprika.


Portabellon tillagar jag såhär: Skölj svampen och skär bort foten. Pressa en vitlöksklyfta i svampen och ringla lite olivolja över. Salta och peppra och lägg på grillen. Låt grilla 10-15 min och häll sedan bort överskottsvätskan som bildas i svampen. Droppa lite färskpressad citronsaft över och njut!
Den här burgaren var nog bland det godaste jag ätit på länge. Den ska jag helt klart göra om.

Till förrätt åt vi kokt, färsk majskolv med smör och citron. Jag dör så gott!
På kvällen blev det en skogspromenad igen. Nu kan jag sova gott ikväll.

